FRA KAOS TIL KOSMOS - EN KREATIV MASTERMIND 

NYTT KURS STARTER høsten 2024 

                            

Finn ditt personlige billedspråk gjennom kreativt prosessarbeid - 12 ukers intensivt online malekurs

 


Bli med i en kreativ mastermind! Eksklusivt for deg som har malt før, men som er rede for å utforske nye veier og komme videre med din maleprosess. Jeg gir deg et spark bak og et trygt rom hvor du får eksperimentere med ditt unike visuelle uttrykk på en utradisjonell måte FRA KAOS TIL KOSMOS 


Innenfor gresk mytologi betydde Kaos mørke og den uorden som gikk forut for gudenes opprettelse av den verdensordningen som het Kosmos. Kosmos betyr «orden» og er det motsatte konseptet av Kaos. 

Jeg synes dette er et godt bilde på skapende kreativt arbeid .. hvor man starter med et uforståelig ingenting som langsomt blir til noe... rot og kaos som forvandles og transformeres gjennom prøving og feiling og tillit til prosessen. Å male kan være lekende lett i perioder, for så å bli alt annet enn det, hva gjør man da? Det kan være fristende å gi opp. Men for å bli god i noe må du først tillate deg selv å være skikkelig dårlig. 


På dette malekurset vil jeg gi deg mine beste triks for å komme i en kreativ flow og ta din malepraksis til et nytt nivå. Enten du har malt litt eller mye er dette kurset for deg hvis du ønsker å utvikle din egen visuelle stil, og ikke bare vil kopiere andres teknikker. I en verden hvor vi er oppdratt til at alt skal være pent og ordentlig vil jeg gi deg et rom til å utforske ditt eget kaos og vise deg hvordan du finner din egen vei i maleprosessen. Jeg vil lære deg reglene, sånn at du kan bryte dem og finne DITT uttrykk. 


Dette er for deg som ønsker et trygt fellesskap for å eksponere dine arbeier underveis og hvor du kan be om om konkret hjelp og tilbakemeldinger. Jeg ser at sparring og personlig veiledning er viktig for at mine elever skal oppleve mestring og føle at de kommer videre i sin maleprosess, derfor vil kurset ha et begrenset antall deltagere.

I løpet av 12 uker vil vi gjennomgå idéutvikling, planlegging, skissetegning og materialvalg, samt teknikker for selve utførelsen, og hvordan foreta justeringer og endringer underveis. Her er en oversikt over leksjonene.1. Tegning - et universelt språk - En introduksjon til streken som et verktøy for å komme i flow og kommunisere med ditt visuelle fundament.


2. Prosessarbeid - BIG BANG - Hva er en kreativ prosess? Vi gjennomgår ulike verktøy for å håndtere de ulike fasene av prosessen.


3.Acrylteknikk og materialer- Vi gjennomgår kreative teknikker og eksperimenter med acrylmalingens mange muligheter.


4. En verden av lys og frekvenser - En introduksjon til fargenes energipotensiale og hvordan det å blande farger er en viktig nøkkel for å få et maleri til å fungere,


5. Grunnformer - Et univers av systemer - En introduksjon til hvordan du kan ta i bruk universelle lover og la deg inspirere av naturens fullkommenhet.


6. Komposisjon - Mange sliter med å finne komposisjoner og bli trygg på et eget visuelt uttrykk. I denne leksjonen forteller jeg hva som skal til å skape orden i rotet og finne ditt unike uttrykk.


7. Men det er jo bare klin! - På et tidspunkt i en kreativ prosess vil tankekjør og frykt for å ikke være god nok komme snikende.Jeg viser deg hvordan du kan forholde deg til din indre kritiker, ta deg selv på alvor og tillate prosessen å utfolde seg selv om den stopper opp i perioder.


8. Fra kaos til kosmos - Hva er din kunstneriske visjon? Hvordan kan du oppdage dine egne bilder og ha tillit til ditt personlige billedspråk? Tør du å stole på deg selv? Når er bildet ferdig? Når er du rede for å eksponere deg ut i verden? Og hvordan skal du gjøre det? 


I tillegg til leksjonene får du ukentlig coaching og tilgang til ulike online helgekurs og workshops.

HVORDAN FUNGERER DET?

INSTRUKSJONSVIDEOER OG OPPGAVER 

GRUPPECOACHING 

LUKKET INSPIASJONSFORUM

I løpet av kurset får du en gang i uken tilsendt en ny instruksjonsvideoe og et oppgaveark tilknyttet de 8 leksjonene. Leksjonene får du evig tilgang til.

Vi møtes en gang i uken online, hvor vi gjennomgår de ulike leksjonene og diskuterer ulike problemstillinger som oppstår. Det blir sendt ut opptak av alle coachingene.

Du får tilgang til den lukkede facebookgruppen ASTRONAUTENE hvor vi kan dele bilder av prosessen og få konkrete tilbakemeldinger av meg. 


Prisen på dette kurset er 11.111,- ,- Ved påmelding vil du motta en kjøpskontrakt som signeres digitalt, og en faktura som sendes i egen mail fra regnskapssystemet Tripletex ( Beløpet kan deles opp i to eller tre etter avtale)"Jeg hadde den glede å få delta på et malerkurs hos Vibeke. Jeg følte meg umiddelbart og faglig svært godt ivaretatt. Jeg var usikker, men gjennom øvelsene og Vibekes gode veiledning, ble jeg tryggere og sterkere. Hun er en fantastisk god pedagog, utfordrer, styrer godt , gir saklig og betryggende oppfølging.Gjennom kurset fikk vi snuse på flere teknikker; blindtegning, venstrehåndstegning, forskjellige blandinger av maling, tekstiler, strukturer, mønstre og det vi ønsket å bruke i egne produkter.Kurset var spennende og variert,Vibeke var og er en utrolig inspirator og lærer. Jeg gikk ut av kurset med ny innsikt og kunnskap om noe jeg ikke hadde særlig kjennskap til tidligere. Takket være en super pedagog har jeg fortsatt å bruke disse nye teknikkene i egne prosjekter, undervisning og arbeider. "

Gro Bergsland 


«Vibeke lærer meg å komme bakenfor alle de kreativt hemmende tankene mine om å være flink og å male pene bilder. Hun lærer meg å lytte til mine følelser og sanser, til mine indre farger og former og å ha tillit til det som dukker opp. På den måten vokser bildene - MINE bilder - frem helt av seg selv. Å male på denne måten er for meg en dyp indre utviklingsreise. Kan varmt anbefales!»

Charlotte Nykjær Stangnes 


Har du spørsmål til kurset eller ønsker å melde deg på   

send meg en melding i kontaktskjemaet under